Kies taal

Over deze website

Willem Steeper is een project. Het is nooit helemaal duidelijk wat het project inhoud. Willem Steeper is een karikatuur, slordig gezegd is het avatar, vooral een vrije en chaotische geest. En laten we het kort houden. Het kan van alles zijn.

Willem Steeper is de schrijver van het project 'Been I' waarin hij zelf verschijnt als personage en hij, vanuit dat verhaal (en andere verhalen), ook weer gezien wordt als entiteit. Willem Steeper kan zijn wat hij wil, maar hoeveel bestaansrecht heeft hij?

Is Willem Steeper fluïde? Eigenlijk is hij man noch vrouw. Is hij noch kunstenaar, noch ambtenaar. Is hij nog noch waar en noch niet waar. Toch is hij iets. Hij zegt daar zelf over: "Ik wil helemaal niet zijn. Zijn is te ingewikkeld. Zijn betekent te veel. Niet zijn is veel aantrekkelijker en geeft rust. Rust is waar ik naar op zoek ben. Rust in mijn hoofd, rust in mijn lichaam, en vooral rust in mijn omgeving." Het is niet vaak dat Steeper openbaar over zichzelf vertelt.

Steeper zou eigenlijk alles willen zijn: de uitmuntende Uomo Universalis. Maar hij is helemaal niets. En hij is alles.Zo verwarrend is het. "Ik creëer mijn eigen chaos en daarin zoek ik het ritme dat me gerust stelt. Het is immers mijn eigen ritme. De mooiste muziek die ik ken is de muziek die ik zelf maak." 

De hoogmoed van Willem Steeper is grenzeloos en waarom niet?

"Hoogmoed komt voor de val, maar ik val nooit, en mocht ik uitglijden dan balanceer ik."

Alle teksten op deze website worden (dagelijks) gecorrigeerd, bijgewerkt, herschreven.(Alleen Been I wordt als gesloten beschouwd). Voor suggesties en correcties, e-mail steeper[at]xs4all.nl