De wereld van Willem Steeper

Willem Steeper is een project. Het is nooit helemaal duidelijk wat het project inhoud. En laten we het kort houden. Het kan van alles zijn.

Willem Steeper is de schrijver van het project 'Been I' waarin hij zelf verschijnt als personage en hij, vanuit dat verhaal (en andere verhalen), ook weer gezien wordt als entiteit. Willem Steeper kan zijn wat hij wil, maar hoeveel bestaansrecht heeft hij?

Willem Steeper is noch kunstenaar, noch ambtenaar. Is hij nog waar en nog niet waar. Toch is hij iets. Hij zegt daar zelf over: "Ik wil helemaal niet zijn. Zijn is te ingewikkeld. Zijn betekent te veel. Niet zijn is veel aantrekkelijker en geeft rust. Rust is waar ik naar op zoek ben. Rust in mijn hoofd, rust in mijn lichaam, en vooral rust in mijn omgeving." Het is niet vaak dat Steeper openbaar over zichzelf vertelt.

Steeper zou eigenlijk alles willen zijn: de uitmuntende Uomo Universalis. Maar hij is helemaal niets. En hij is alles. Zo verwarrend is het. "Ik creëer mijn eigen chaos en daarin zoek ik het ritme dat me gerust stelt. Het is immers mijn eigen ritme. De mooiste muziek die ik ken is de muziek die ik zelf maak."

De hoogmoed van Willem Steeper is grenzeloos en waarom niet?

Alle teksten op deze website worden (dagelijks) gecorrigeerd, bijgewerkt, herschreven.

© Pim Peterse