Het verborgen verhaal (Sub rosa)

Het verborgen verhaal is natuurlijk het mooist van alle verhalen. Tenminste dat zou het moeten zijn. Iedereen kan er zijn eigen invulling aan geven. Het is de spiegel van je eigen verhaal, geprojecteerd op een van de andere denkbare mogelijke verhalen van je leven. Het verborgen verhaal vertelt het verhaal van jouw leven, zoals het ook kan zijn. Het is alleen nog niet geschreven.

De verborgen verhalen staan ergens op deze site, maar deze zijn alleen toegankelijk voor een selecte groep lezers. Wil je ook lezer worden van je eigen verhaal?

Sub Rosa

Ergens wordt dat andere verhaal geschreven. Uit de talloos veel mogelijkheden worden andere keuzes geselecteerd. Er wordt een parallel verhaal geschreven, het leven dat je ook zou kunnen hebben wordt aan je geopenbaard. De alwetende scribent kan van jouw leven maken dat wat je altijd had willen zijn. In jouw persoonlijk Verborgen Verhaal worden dromen waarheid. Hoe meer aandacht je het verhaal geeft, hoe gedetailleerder zal het verhaal vorm krijgen, uitbreiden, groter worden. Wellicht is het dramatisch geschreven of zwaar overtrokken, surrealistisch of absurd.

De scribent vertelt het verhaal dat verteld moet worden. Het Verborgen Verhaal is privé, totdat je besluit het openbaar te maken, en voor wie. Misschien is het verhaal zo mooi (of morbide) dat je het voor jezelf wilt houden. Je betaalt de alwetende scribent en het verhaal zal geschreven worden parallel aan je eigen belevenissen.