Hangende buiken op de golven

De golf
Ik voel mij als op golf in de grote oceaan wachtend meegenomen te worden in de golf, net voor de branding, stil blijven hangend zonder mee te gaan in de branding, kopje onder, happen naar adem, de smak op het zand of de draai in de golf.

Neen! Op de golf meedeinen, wachten op het moment om meegenomen te worden. Terug naar het strand?? Op de golf blijven en meedeinen! Kijken naar het strand.

Met zo min mogelijk bewegen op de golf blijven en wachten op de volgende.

Nooit twijfelen.

Voor de branding net achter de rollende witte kop van de golf, de spetters op je gezicht, het happen naar adem, het duiken, koppie onder en samengeknepen longen, happend naar adem. Nooit twijfelen. Boven water blijven.

Meedeinen op de golven. Vooruitkijken. Wachten op het juiste moment om meegenomen te worden.

II

Van golf wisselen

Het is zaak goed op te letten wanneer de volgende golf genomen dient te worden.

Men kan verkiezen eeuwig op de golf te blijven. Er zijn gevallen bekend van mensen die voedselpakketten laten afleveren in de branding. De koeriers hebben vaak de grootste moeite om de klanten te bereiken maar leveren de goederen meestal onbeschadigd af.

Milieuorganisaties voeren al jaren actie tegen de golfhangers. De hoeveelheid afval die zij in de oceaan achter laten is overweldigend. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld naar aanleiding van berichten in de media.

III
Lid van Gelderenden stelt vragen aan de minister van sociale zaken en werkgelenheid en aan de minister van volksgezondheid. naar aanleiding van berichten in de media. Buiken op de golven' (1))

2. Wat doen de welgestelden van formaat op de golven van de grote oceaan?

3. Waarop wachten zij?

4. Bent u bekent met het oude-wijfies-handen syndroom?

5. Waarom neemt de overheid geen maatregelen?

De 'hangende buiken' wachten af.

(1) Buiken op de golven