versnipperde stad

07
May
2024

Versnipperde stad: omgekeerde archeologie

Posted by Willem Steeper

De stad zakt. Om te voorkomen dat belangrijk stedelijk erfgoed verloren gaat, dient de stad afgebroken te worden en herbouwd. Een aanzet wordt gegeven met het rapport Destructie en deconstructie als een vorm van creatie. In dit concept rapport, opgetekend door de commissie Stedelijk Verval onder leiding van de heer W. Steeper, archivaris Omgekeerde Archeologie.

15
Nov
2020

Versnipperde stad: hacking the city

Posted by Willem Steeper

De vastgeroeste idealen moeten plaatsmaken voor andere ijkpunten. Sterker nog, wat vastgeroest zit moet worden losgewrikt en indien nog van enig nut worden opgepoetst. Duurzaamheid is ook in deze theorie doorgedrongen. Behoudt wat je hebt, vernieuw, herijk en verrijk.

De stad
De stad als onneembare vesting midden in een weids niets. Hoe je er ook binnenkomt, de stad zal eerst ambivalent en ongeïnteresseerd voorkomen.

15
Nov
2020

Versnipperde stad

Posted by Willem Steeper

De versnipperde stad is een onderzoek naar een omgeving voor een verhaal. Een verhaal dat zal ontspruiten uit de verzamelde beelden: tekeningen, fotocollages, videoschilderijen die vervaardigd en getoond worden In De Witte Doos, het atelier. Het project was te volgen via een live video performances op DWD Live en de ontwikkelingen zijn te zien in de etalage van De Witte Doos, aan het Witte de Withplein in Amsterdam.

Uiteraard is op deze website het proces ook te volgen.