Blog

08
Jan
2017

Voorgeschiedenis van 'De nieuwe tijd (werktitel)'

Posted by Willem Steeper

Behorende bij 'De nieuwe tijd (werktitel)'

Natuurlijk is er een voorgeschiedenis. Het feit dat ik nu in de vallei woon, in dit domein, is een consequentie van eerder gemaakte keuzes. Ik heb gekozen voor deze mediterrane omgeving, en er voor gekozen dat ik alléén zou aanvangen. Dat was eigenlijk een gegeven, ik ben immers alleen, dat waar ik uit ben voortgekomen, bestaat niet meer.

13
Nov
2016

Film zonder beelden

Posted by Willem Steeper

Het project 'Film zonder beelden' bestaat uit een reeks audiofragmenten, de beoogde 'filmscore', die de basis vormen van een te maken film. Eerst is er geluid, dan het beeld. Maar in de tussentijd zullen de woorden een brug vormen. In de komende tijd zullen er teksten bij de muziek worden geschreven: aantekeningen, schetsen en verhaallijnen die de basis zullen vormen van het scenario en het draaiboek. Het is een doorlopende productie die in de komende tijd vorm zal krijgen.

06
Nov
2016

Bezoek

Posted by Willem

Natuurlijk had hij liever met een doos koekjes onder de tafel willen gaan zitten.
Maar de aanwezigheid van bezoek weerhoudt hem ervan.

Hij kijkt *sluiks* naar de mooie vrouw die op de bank zit,
op de plek waar hij normaal gesproken zit,

Haar rok kruipt tot halverwege haar dijen op.
Hij ziet zijn vader kijken en dan
de bestraffende blik van zijn moeder en
dan de geruststellende lach van de vrouw,
die probeert te verzitten en tevergeefs aan haar rok trekt.

05
Nov
2016

Willem heeft een nieuwe jas

Posted by Willem Steeper

Willem steeper heeft een nieuwe jas, er missen nog wel wat knopen. Iedereen die Willem kent zal beamen dat dit niet vreemd is. Bij Willem mist er van alles. Op het eerste oog lijkt hij compleet, in evenwicht met zichzelf, maar als je hem langer kent, zie je de verschijnselen een voor een voorbij komen, waarmee hij bewijst compleet incompentent te zijn om de taak in het leven te vervolmaken.

12
Mar
2016

En. Verder.

Posted by Willem Steeper

Uiteindelijk leek het allemaal ver weg. Ja, er was veel gebeurd, maar zoveel gebeurt elke dag. De impakt was enorm geweest, dat had iedereendie maar enige kennis had over de wereldgeschiedenis en de economie zich gerealiseerd, maar de verbijstering van het eerste moment maakte snel plaats voor de dagelijkse beslommeringen. Niet iedereen was verbaasd.

05
Mar
2016

Wat is er loos?

Posted by Willem Steeper

Ik ben in het atelier De witte doos en peins over de versnipperde stad. Wat wil ik eigenlijk onderzoeken? Ik heb de stad opgeknipt en representeer haar door herschikking. De stad wordt ontmanteld en weer opgebouwd. Het gaat om het beeld van de stad, niet om de connotaties of de proposities. Als het om de betekenis zou gaan zou ik de stad in tact kunnen laten, maar het is juist het wegnemen van alle betekenis -door de betekenisgever te verwijderen uit zijn habitat- dat de stad kan bestaan in gestapelde vorm, de overgangsfase, naar een nieuwe ordening.

28
Sep
2014

De terugkeer van BEEN I

Posted by Willem Steeper

Natuurlijk zou iedereen die Been I heeft gekend willen dat hij terugkeert. Het magische gehalte van Been I is onweerstaanbaar. Maar niemand doet enige moeite te zoeken of zijn naam hoog te houden. De persoonlijke relatie met Been I is belangrijker dan het gemeenschappelijke.  

[Eerste schetsen, zonder correcties]

Pagina's